Nieuws

Politiek op Urk laat zich niet uit over keuze voor Overijssel

De gemeenteraadszaal van Urk
De gemeenteraadszaal van Urk
De raadsfracties op Urk willen niets kwijt over welk standpunt ze maandag innemen tijdens het debat over de superprovincie. Dat meldt Omroep Flevoland.
Het gemeentebestuur gaf eerdere deze week aan bij een fusie met Utrecht en Noord-Holland voor Overijssel te willen kiezen. Vanavond was er een besloten bijeenkomst, waarin de fracties door het college werden voorgelicht over de voor- en nadelen van aansluiten bij een superprovincie of overgaan naar Overijssel. Volgens de ChristenUnie komt er  maandag een open debat. Unie Gemeentebelangen denkt dat daar geen sprake van kan zijn en dat het debat al een gelopen race is. De partij is bang dat de discussie door de collegepartijen Hart voor Urk, ChristenUnie en SGP op voorhand wordt dichtgetimmerd.

Ook Dronten voor Flevoland

De gemeente Dronten zal zich in een brief aan minister Plasterk duidelijker uitspreken voor behoud van Flevoland. Die toezegging deed burgemeester De Jonge gisteravond aan de gemeenteraad. Inwoners van Dronten spraken eerder al een voorkeur uit voor Overijssel boven de geplande superprovincie. Volgens de raad in Dronten moet wel duidelijk in de brief aan Plasterk staan dat aansluiting bij Overijssel tweede keus is. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.