Nieuws

Boetes uitgedeeld in Hengelo tijdens controle internationale treinen

Boetes uitgedeeld in Hengelo
Boetes uitgedeeld in Hengelo
Bij een controle van reizigers in de internationale trein zijn in Hengelo meerdere boetes uitgedeeld. Behalve in Hengelo werd ook in Eindhoven, Maastricht en op Schiphol gecontroleerd.
De actie was in Europees verband en werd door ongeveer tachtig politiemensen uitgevoerd. Er werd daarbij vooral gelet op mensensmokkel en -handel, drugssmokkel, geweld, agressie en overlast.

35 boetes voor zwartrijden

Op station Hengelo werd een Stop & Go-actie tegen zwartrijden gehouden. Zo'n 500 in- en uitstappende reizigers werden gecontroleerd of ze een geldig vervoersbewijs hadden.
Vier mensen hebben een boete gekregen omdat ze geen identiteitsbewijs konden laten zien, één reiziger had nog een boete van 169 euro openstaan. Personeel van NS en Syntus deelden 35 boetes uit voor zwartrijden.

Controles met drugshonden

In Eindhoven leverde de controle op mensensmokkel en -handel zeven vervolgonderzoeken op. Op station Maastricht is met een drugshond gecontroleerd op de smokkel van drugs, acht mensen zijn gehouden.
Ook in de treinen tussen Schiphol en Amsterdam werd gebruik gemaakt van een drugshond. Bij één man werd 500 gram heroïne gevonden, hij is opgepakt. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.