nieuws

Eerste afdeling Oldenkotte Rekken deze week gesloten

Oldenkotte in Rekken
Oldenkotte in Rekken
De eerste afdeling van tbs-kliniek Oldenkotte in het Achterhoekse Rekken is deze week gesloten. Doordat een aantal patiënten inmiddels is vertrokken, kon de eerste van negen afdelingen dicht. Dat meldt Omroep Gelderland. Bij Oldenkotte geldt sinds 22 maart een opnamestop omdat de kliniek op 1 januari 2015 helemaal sluit.
De tbs-kliniek moet dicht vanwege bezuinigingen. Ondanks diverse acties van medewerkers en oud-medewerkers weigerde staatssecretaris Teeven terug te komen op zijn besluit.
Naast Oldenkotte in Rekken moet ook tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug sluiten. Oorspronkelijk stond ook De Karelskamp in Almelo op de nominatie om gesloten te worden, maar later besloot staatssecretaris Teeven om toch minder gevangenissen te sluiten dan in eerste instantie gepland.
Het gevangenissenplan moet een flinke bezuiniging opleveren voor het ministerie maar kreeg de afgelopen zomer veel kritiek. In heel Nederland verdwijnen in totaal 2000 banen. Met name in regio's als Rekken en Balkbrug werd dit door de lokale politiek als onacceptabel bestempeld. Zij vinden dat juist deze krimpregio's niet geconfronteerd moeten worden met honderden ontslagen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.