Nieuws

Auto belandt op fietsklemmen in Hengelo, niet voor het eerst

Aan de Marskant in Hengelo is een automobiliste aan het eind van de middag uit de bocht gevlogen. Ze reed zes  fietsklemmen plat.
De vrouw nam de bocht te ruim en vermoedelijk te snel en kwam naast de weg terecht waar ze over verschillende fietsenrekken heen reed en op een ervan bleef staan.
De rekken zijn ontzet en de auto is flink beschadigd. De jonge automobiliste is ongedeerd uitgestapt, ze had haar rijbewijs bijna een week. In de fietsklemmen stonden op het moment van het ongeluk geen fietsen en er liepen geen mensen op de stoep.

Fietsklemmen worden autovangers

Volgens eigenaar Koggen van barbecuerestaurant Ziësta in de bewuste bocht, gebeuren er op die plek erg veel  ongelukken. Hij vermoedt dat op de Marskant soms topsnelheden worden gehaald van wel 150 kilometer per uur.
De vaak opvallend uitziende auto's gebruiken volgens hem de Marskant vanaf het politiebureau tot aan de rotonde bij Metropool als circuit. Koggen heeft dat geregeld met de politie besproken, maar die heeft het nog niet kunnen stoppen. Hij noemt de fietsklemmen inmiddels autovangers omdat ze volgens hem voorkomen dat auto's bij hem naar binnen rijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.