nieuws

Kippenvel en taart na goede nieuws tbs-kliniek Veldzicht Balkbrug

De blijdschap over het nieuws dat tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug open blijft is enorm.
Burgemeester Snijders van de gemeente Hardenberg had het kippenvel op zijn armen staan toen hij het nieuws vernam. Onno de Jong, lid van het actiecomité en werknemer van de kliniek moest gisteravond een traan laten. Dat zeiden ze vanmorgen in de radiouitzending van Radio Oost. Voorzitter Henk Hof van Plaatselijk Belang Balkbrug kon het haast niet geloven. Hij vernam het nieuws vanmorgen toen hij de krant uit de brievenbus haalde.
Burgemeester Snijders geeft alle credits aan Tweede Kamerlid Arie Slob van de ChristenUnie. Slob blijkt Veldzicht te hebben uitonderhandeld tijden de begrotingsbesprekingen in Den Haag. In maart besloot staatssecretaris Teeven dat tbs-kliniek Veldzicht de deuren moet sluiten. Dit in verband met bezuinigingen.

Onduidelijkheid over toekomst

Directeur Behandeling, Karin ten Brinck kon het nieuws ook haast niet geloven. Naast blijdschap is er ook de realiteit, laat ze weten. "Het feit dat het hier open blijft, betekent natuurlijk wel dat er ergens anders bedden weggaan." Hoe de toekomst er precies voor de kliniek uit gaat zien is dus nog niet duidelijk. "Ik denk dat wij wel kleiner worden. En dat we vooral ingezet worden voor de zwaarste gevallen. Maar dat niet iedereen straks in 2016 in een keer op straat staat en op zoek moet naar werk dat er niet is, dat is grote winst."
De directrice wil er graag aan toevoegen dat het voelt of Balkbrug de loterij heeft gewonnen, maar dat de gedachten ook zeker bij de klinieken zijn die wel dicht moeten zoals Oldenkotte in Rekken, de gevangenis in Hoogeveen en de tbs-kliniek in Utrecht.

"Liever dit dan de loterij winnen"

Medewerkers van Veldzicht zijn dolblij dat hun kliniek open blijft. Tientallen zijn zaterdagochtend naar de kliniek gekomen om samen het goede nieuws te vieren. Voor alle medewerkers kwam het als een totale verrassing. Een medewerker laat weten dat dit nieuws nog mooier is dan het winnen van een loterij. Sommigen nemen taart mee en anderen vlaggetjes en slingers. De gemeente Hardenberg laat in een persbericht weten dat het nieuws fantastisch is voor Balkbrug en omgeving.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.