nieuws

Arie Slob: Veldzicht was geen kruimel in onderhandelingen

Fractievoorzitter Arie Slob uit Zwolle van de ChristenUnie noemt het openhouden van tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug 'geen kruimel' in de onderhandelingen over de miljardenbegroting.
De fractievoorzitter van de ChristenUnie sleepte het openhouden van Veldzicht uit de onderhandelingen. Daardoor blijven honderden banen behouden en heeft de middenstand in Balkbrug weer toekomst. Tijdens de onderhandelingen had Slob nauw contact met burgemeester Snijders van Hardenberg. Eén keer belde Slob hem zelfs midden in de nacht voor nadere informatie over de tbs-kliniek.
Slob heeft zich steeds verzet tegen de voorgenomen sluiting, die staatssecretaris Teeven in maart bekend maakte. De begrotingsbesprekingen zag hij als de kans om dat ongedaan te maken. Volgens Slob kan hij niet verkopen dat er maatregelen worden genomen voor de werkgelegenheid in 2040, terwijl op dit moment in Balkbrug bij een uitstekende tbs-kliniek banen verloren zouden gaan. De Zwollenaar krijgt in Balkbrug en omgeving alle lof voor de redding van tbs-kliniek Veldzicht. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.