Nieuws

Te lange wachtlijsten bij poliklinieken ziekenhuizen

Lange wachtlijsten poliklinieken
Lange wachtlijsten poliklinieken
Bij één op de vier poliklinieken moeten patiënten te lang wachten voordat ze bij een arts terechtkunnen. Dat meldt RTL Nieuws. In Overijssel is de wachtlijst het langst voor de polikliniek pijnbestrijding. Geen enkel Overijssels ziekenhuis haalt de norm van maximaal vier weken wachten.
Bij het ZGT in Almelo en Hengelo is de wachttijd voor de afdeling pijnbestrijding het langst, daar moeten patiënten tenminste tien weken geduld hebben voordat ze aan de beurt zijn. Andere poliklinieken met lange wachtlijsten in Overijssel zijn oogheelkunde en revalidatie. Ook bij maag-lever-darm-problemen moeten patiënten gemiddeld lang wachten.
Het Overijsselse beeld sluit aan bij de landelijke cijfers van RTL. Daaruit blijkt dat pijnbestrijding, maag-lever-darm en revalidatie de afdelingen zijn met de langste wachttijden.

Uitwijken naar andere ziekenhuizen

Volgens RTL is het probleem bij academische ziekenhuizen groter dan bij algemene ziekenhuizen. De top tien van ziekenhuizen met de meeste wachtlijsten bestaat uit onder meer het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam, het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, het academisch ziekenhuis Maastricht, het Leids Universitair Medisch Centrum en het UMC Groningen. Bij het AMC is de wachtlijst voor patiënten met problemen aan knie of heup bijvoorbeeld zo lang, dat patiënten moeten uitwijken naar andere ziekenhuizen.
Weten hoe lang de wachtlijst is voor jouw ziekenhuis? Kijk dan op de website van RTL Nieuws.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.