Nieuws

Tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken strijdt verder tegen sluiting

Personeel van tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken wil doorgaan met actie voeren tegen de sluiting.
Dat heeft voorzitter Stegeman van de ondernemingsraad van Oldenkotte gezegd. Welke acties er gaan komen is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk wordt de politiek opnieuw benaderd om werkgelegenheid te houden voor de 300 personeelsleden van de instelling. Afgelopen week werd de eerste afdeling van Oldenkotte al gesloten.

Personeel Oldenkotte boos op Teeven

Gisteravond was een laatste personeelsbijeenkomst als afsluiting van de acties in Oldenkotte, maar dat werd overschaduwd door het nieuws dat tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug toch openblijft. Volgens de voorzitter van de ondernemingsraad zijn veel personeelsleden enorm kwaad op staatssecretaris Teeven.
Ze missen een visie in zijn plannen voor de reorganisatie van de tbs-klinieken, nu dankzij de begrotingsonderhandelingen van Tweede Kamerlid Slob van de ChristenUnie tbs-kliniek Veldzicht openblijft.

'In de steek gelaten door regionale politici'

De voorzitter complimenteert de betrokkenen bij Veldzicht met de geslaagde lobby. Hij voegt daaraan toe dat hij zich in de steek gelaten voelt door Tweede Kamerleden uit Twente en de Achterhoek. Volgens Stegeman is er niets van te merken geweest dat de politici zich hebben ingezet om Oldenkotte open te houden.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Reportage Omroep Gelderland:

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.