Nieuws

Automobilist na achtervolging in Hattem aangehouden voor heling

Automobilist na achtervolging in Hattem aangehouden voor heling
Automobilist na achtervolging in Hattem aangehouden voor heling
Een 22-jarige man uit Zwolle is zaterdagavond op de Vechtstraat in Hattem aangehouden op verdenking van heling en het verlaten van een plaats waar een ongeval is gebeurd.
Een surveillerende politieagent zag zaterdag rond 20.20 uur op de kruising Eliselaan/Eijerdijk in Hattem een auto rijden die er vandoor leek te gaan toen de bestuurder de politieauto zag. De politieagent ging op zoek naar de auto en vond de auto op de Stadslaan. De auto reed via verschillende straten naar de Geldersedijk. Daar gaf de politieagent de automobilist een stopteken om de auto en zijn bestuurder te controleren. De automobilist negeerde het stopteken en reed via de Burgemeester Bijleveldsingel naar de Reggestraat.

Automobilist springt uit auto en laat deze doorrijden

Op de kruising met de IJsselstraat sprong de automobilist uit het voertuig en liet hij de auto doorrijden. De man rende weg via de IJsselstraat naar de Evergunne. De politieagent zette een achtervolging in maar raakte hem uit het zicht. Er werd door verschillende eenheden in de omgeving naar de man gezocht en uiteindelijk werd hij op de Dorpsweg aangetroffen.
Ook toen ging hij er hardlopend vandoor in de richting van de Vechtstraat. Daar kon hij uiteindelijk worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Nadat de man uit de auto was gesprongen is de auto doorgerold. De auto raakte twee geparkeerde auto's en kwam uiteindelijk tot stilstand in een tuin van een woning.

Gestolen auto

Uit onderzoek bleek dat de auto waarin de man reed als gestolen gesignaleerd stond en dat de kentekenplaten die er op zaten van een andere auto waren. In de auto werd een doos met goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.