Nieuws

Hengelo dreigt geen 2 miljoen te verliezen op parkeergarages maar 2 ton

Eerder vandaag melde Binnenlands Bestuur dat de gemeente Hengelo tegen een tekort aanloopt van 2 miljoen euro op de parkeergarages in de stad. Dat gebeurde na een onderzoek onder gemeenten in Nederland en de parkeergarages. Maar de cijfers over het parkeertekort van de gemeente Hengelo blijken onjuist.
Volgens verantwoordelijk wethouder Jan Bron heeft de journalist van Binnenlands Bestuur de cijfers door elkaar gehusseld en gaat het om een tekort van twee ton in plaats van twee miljoen. De wethouder noemt het een broodjeaapverhaal. Wethouder Bron verwacht wel dat de parkeerinkomsten door veranderd winkelgedrag de komende jaren minder worden. Binnenlands Bestuur betreurt de fout.
Veel parkeergarages in Nederland worden onvoldoende gebruikt, blijkt uit het onderzoek van Binnenlands Bestuur. Twee op de drie gemeenten halen minder parkeergeld binnen dan was begroot en in nogal wat gemeenten is parkeren zelfs een verliespost geworden.

Lege plekken is het beeld

Jarenlang waren parkeergelden juist een flinke eigen inkomstenbron van gemeenten. "De betaalde plaatsen in de straten zijn nog wel vrij goed bezet, maar de garages staan leeg. Dat is in veel gemeenten het beeld", zegt Aukje van de Reijt van mobiliteitsadviesbureau Goudappel Coffeng. "Terwijl een garage natuurlijk een veel grotere investering is."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.