Nieuws

Politie streeft naar kortere aanrijtijden in Tubbergen

Stegers, Mervyn (burgemeester Tubbergen)
Stegers, Mervyn (burgemeester Tubbergen)
De politie moet vaker op tijd komen bij incidenten in de gemeente Tubbergen. Clusterchef Westerveld van het basisteam Noord Oost Twente heeft dat gezegd tijdens een commissievergadering in Tubbergen.
Eerder dit jaar werd bekend dat de politie in Tubbergen vorig jaar in dertig procent van de gevallen te laat bij een melding kwam. De norm is vastgesteld op een kwartier als het gaat om grote incidenten. Volgens de clusterchef moet erbij gezegd worden dat de gemeente Tubbergen al geruime tijd het hoogste scoort als het gaat om veilige gemeenten.

Afstand is een nadelige factor

Ook stelde hij vast dat het begrip afstand in het geval van Tubbergen een nadelige factor is. Vanuit Oldenzaal is het 17 kilometer naar Tubbergen, terwijl Losser en Denekamp, twee andere dorpen in de cluster Noord Oost Twente, al na 9 kilometer bereikt zijn.
Na enkele nuances van de feiten, zoals het gegeven dat de politie in zeven gevallen binnen zestien minuten ter plaatse was en in negen gevallen brandweer en ambulance eerder bij het incident arriveerden, stelde Westerveld dat de politie het als een opdracht voor zichzelf om iets aan de percentages te doen.

Meldkamer moet breder aansturen

Zo moeten agenten die Tubbergen als werkgebied hebben zo min mogelijk uit het surveillancegebied gehaald worden om elders hand- en spandiensten te verrichten. De meldkamer moet breder aansturen door bijvoorbeeld een ploeg van elders naar een incident te sturen als die dichter in de buurt is. En agenten moeten zo mogelijk sneller reageren op een melding en bij wijze van spreken alles laten vallen waar ze op dat moment mee bezig zijn.

Burgemeester wil snel resultaat zien

Westerveld wil de eerste helft van 2014 gebruiken om te kijken of de maatregelen daadwerkelijk helpen.  Burgemeester Stegers van Tubbergen vindt dat onvoldoende. Omdat een aantal maatregelen al is doorgevoerd, verwacht hij na het eerste kwartaal van volgend jaar al resultaten van de politie te krijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.