Nieuws

Stadsbank Enschede: K. erkent achterhouden informatie

M.K.
M.K.
Oud-wethouder K. van Enschede erkent dat ze belangrijke informatie voor de Stadsbank niet heeft gemeld. Dat schrijft het bestuur van de Stadsbank in een brief aan de burgemeester van Enschede.
De brief begeleidt een intern onderzoeksrapport naar aanleiding van signalen dat de oud-wethouder in haar functie als voorzitter van de Stadsbank haar toenmalige verloofde een betaalde opdracht bij de Stadsbank heeft gegund. De Stadsbank is een kredietinstelling voor inwoners van 22 gemeenten, die in financiële problemen verkeren.

Faillissement niet gemeld

Uit het onderzoek blijkt dat K. niet heeft gemeld dat de opdracht voor een ict-project aan het bedrijf van haar verloofde was gegund. Maar zij en haar verloofde verzuimden ook te melden dat het bedrijf al failliet was, toen het die opdracht kreeg.
De toenmalige directeur van de Stadsbank zegde het vertrouwen op in het adviesbedrijf nadat hijzelf het faillissement had ontdekt. Waarom K. die informatie in vergaderingen waar de opdracht werd besproken niet heeft gemeld wordt niet duidelijk uit het intern onderzoek.

Niet hele rekening betaald

Het adviesbedrijf van de man heeft zo'n 10.000 euro gekregen voor verrichte werkzaamheden bij de Stadsbank. Een nota van 20.000 euro is door de bank niet betaald vanwege onder meer het verzwegen faillissement van het bedrijfje en wanprestatie van de onderneming. Dit blijkt uit de interne rapportage van de huidige directie van de Stadsbank, die vanavond mogelijk wordt besproken door de gemeenteraad van Enschede.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.