Nieuws

Burgemeesters Berkelland en Enschede zetten zich in voor Oldenkotte

Nu de afspraken over sluiting van tbs-klinieken blijkbaar niet meer ter zake doen, kan tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken openblijven. Dat is de strekking van een spoedbrief van de burgemeesters van Enschede en Berkelland aan alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer.
De burgemeesters Den Oudsten en Bloemen zeggen met enige verbazing kennis te hebben genomen van het begrotingsakkoord, waarin het besluit is opgenomen dat tbs-kliniek FPC Veldzicht in Balkbrug open mag blijven.

Waarom Oldenkotte dan dicht?

“Als Veldzicht open kan blijven, waarom zou dat voor Oldenkotte niet gelden," aldus de burgemeesters in de brief. Veldzicht en Oldenkotte moesten volgens het regeerakkoord tussen VVD en PvdA om dezelfde reden sluiten.
"Kennelijk gaan die redenen nu niet meer op voor Veldzicht en dus is het niet meer dan logisch dat Oldenkotte ook open kan blijven.”

Voorkeur voor Midden Overijssel
Daarnaast zijn de burgemeesters verbaasd dat de werkgelegenheid in Midden Overijssel de voorkeur heeft boven de Achterhoek en Twente. "Het argument dat met het openhouden van Veldzicht werkgelegenheid gespaard wordt, geldt toch even zwaar voor Twente als voor de Achterhoek als voor Midden Overijssel? Het gaat in Balkbrug om 500 banen, in Rekken om zo'n 300 arbeidsplaatsen, in de vestigingen in Rekken en Enschede.
Beide burgemeesters vragen de Tweede Kamerfracties om de regering er vragen over te stellen, "met klem en vol vertrouwen". Eerder al liet de directie van Oldenkotte weten staatssecretaris Teeven om opheldering te vragen over het ogenschijnlijk meten met twee maten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.