Nieuws

Burgemeester Enschede: 'K. heeft gedragscode overtreden'

Oud-wethouder M.K.
Oud-wethouder M.K.
Oud-wethouder K. van Enschede heeft in haar functie als voorzitter van de Stadsbank de gedragscode overtreden. Er is sprake van belangenverstrengeling en dat is ontoelaatbaar. Dat zei burgemeester Den Oudsten van Enschede vanavond in een interpellatiedebat dat was aangevraagd door raadslid Van der Noordt.
K. heeft als voorzitter van de Stadsbank verzwegen dat haar verloofde een betaald ict-project voor de Stadsbank deed. Op het moment dat dit aan de orde was heeft ze niet de leiding van de vergadering overgedragen.

Schande

De gemeenteraad vindt het handelen van de wethouder een schande voor de politiek in het algemeen en de gemeenteraad in het bijzonder. Bijna alle fracties hadden graag de oud-wethouder ter verantwoording geroepen, als ze nog in functie was geweest.
Dan had haar handelen wel degelijk consequenties gehad, zo menen ze. Geen enkele fractie, behalve Enschede Solidair van Van der Noordt, vindt dat haar opvolger iets kwalijk is te nemen. Van der Noordt diende een motie van wantrouwen in tegen wethouder Welman, maar was de enige die die motie steunde.

Geen malversaties

Volgens Den Oudsten mag de politiek een oordeel vellen maar heeft dat geen gevolgen. Wat hem betreft is er geen grond voor een verder onderzoek omdat K. geen malversaties heeft gepleegd en ze er geen persoonlijk voordeel van heeft gehad. De Stadsbank heeft er volgens hem geen schade door geleden.
Eerder al erkende de Stadsbank in een brief aan burgemeester Den Oudsten dat oud-wethouder K. belangrijke informatie voor de Stadsbank niet had gemeld.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.