nieuws

Ook distributiemedewerkers Grolsch Enschede in staking

De staking bij Grolsch heeft zich uitgebreid naar de distributie van de Enschedese bierbrouwer. Sinds dinsdagochtend worden biertrucks niet meer geladen en ook niet meer bestuurd, heeft FNV Bondgenoten bekendgemaakt.
Erik de Vries, bestuurder bij FNV Bondgenoten, denkt dat de actie van vandaag gevolgen gaat hebben voor de bevoorrading van horecagelegenheden die afhankelijk zijn van Grolsch bier. Supermarkten worden volgens hem nog wel bevoorraad. "Maar het is echt aan het escaleren hier. Ik vermoed dat heel de fabriek vandaag wordt platgelegd", aldus De Vries.
Medewerkers van Grolsch legden afgelopen vrijdag voor de tweede keer in een week het werk neer. De onderhandelingen voor een nieuwe cao liepen in juni vast. De medewerkers vinden het loonbod van 0,75 procent van Grolsch onvoldoende. Tegelijkertijd vroeg het bedrijf aan het personeel drie atv-dagen in te leveren in ruil voor een variabele beloning van 1,25 procent. Bij Grolsch was niemand bereikbaar voor commentaar. Het is voor het eerst in de 400-jarige geschiedenis van de Twentse brouwer dat een arbeidsconflict tot een staking leidt. Grolsch maakt sinds 2008 onderdeel uit van SAB Miller, een van de grootste bierbrouwerijen ter wereld.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.