nieuws

Grolsch Enschede nu bijna helemaal stilgelegd door staking

Bijna alle medewerkers in de fabriek van Grolsch hebben hun werk neergelegd. De medewerkers gaan pas weer aan het werk als er een oplossing komt voor het cao-conflict met de directie. De directie van Grolsch laat weten altijd bereid te zijn om aan tafel te gaan met FNV Bondgenoten op basis van goede argumenten en wederzijds respect.
Eerder vanmorgen legden de distributiemedewerkers het werk neer, maar niet lang daarna stopten ook de productielijnen. Erik de Vries, bestuurder bij FNV Bondgenoten, denkt dat de actie van vandaag gevolgen gaat hebben voor de bevoorrading van horecagelegenheden die afhankelijk zijn van Grolsch bier. Supermarkten worden ook niet meer bevoorraad, maar zij hebben nog eigen voorraad, schat de vakbondsman in. Grolsch laat in een persbericht weten dat alle klanten dinsdagochtend normaal zijn bevoorraad. En dat ze de klanten tijdig informeert als er wel leveringsproblemen zijn.
Medewerkers van Grolsch legden afgelopen vrijdag voor de tweede keer in een week het werk neer. De onderhandelingen voor een nieuwe cao liepen in juni vast. De medewerkers vinden het loonbod van 0,75 procent van Grolsch onvoldoende. Tegelijkertijd vroeg het bedrijf aan het personeel drie atv-dagen in te leveren in ruil voor een variabele beloning van 1,25 procent. Het is voor het eerst in de 400-jarige geschiedenis van de Twentse brouwer dat een arbeidsconflict tot een staking leidt. Grolsch maakt sinds 2008 onderdeel uit van SAB Miller, een van de grootste bierbrouwerijen ter wereld.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.