nieuws

Opnieuw strafeis in zaak vuurwerkbom FC Twente

De vuurwerkbom werd gegooid uit Vak P
De vuurwerkbom werd gegooid uit Vak P
Voor de rechtbank in Almelo is opnieuw een gevangenisstraf van 2 jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geëist tegen een oud-inwoner van Enschede. De man zou in mei 2011 in het stadion van FC Twente, tijdens de wedstrijd tegen Willem II, een vuurwerkbom gegooid hebben waardoor een steward blijvende gehoorschade opliep.
De strafzaak werd een jaar geleden al helemaal behandeld en tegen de verdachte bommengooier was ook al een straf geëist, maar de rechtbank besloot toen het onderzoek te heropenen voor het horen van een getuige. Die getuige werd vandaag onder ede gehoord. Het gaat om een voormalige steward van de Enschedese voetbalclub.
De man verklaarde voor de rechter dat hij de verdachte in Vak P een bom zag aansteken en weggooien. De voormalige steward vertelde de rechtbank dat hij niet meteen naar de hoofdsteward ging om de verdachte aan te wijzen. Dat deed hij omdat hij bang was voor represailles van vrienden van de verdachte.

Opvallende tatoeage

Een belangrijke rol speelt de tatoeage op het been van de verdachte, die tegenwoordig in Harlingen woont. In de verklaring die de steward aflegde bij de politie verklaarde hij dat het ging om een opvallende tatoeage, waarin de vlag van FC Twente en de Marokkaanse vlag verweven waren.
Tijdens de zitting vorig jaar toonde de verdachte deze tatoeage al en dat deed hij deze keer ook weer op verzoek van de rechtbank. De getuige herkende het plaatje, maar gaf aan dat deze wel veranderd was. Dat werd door de verdachte beaamd. Over twee weken doet de rechtbank hopelijk definitief uitspraak in de zaak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.