Nieuws

Ex-verdachte gruwelijke moord echtpaar Vis wil ton schadevergoeding

De man die werd verdacht van de dubbele moord op het echtpaar Vis uit Vollenhove vraagt bijna 100.000 euro schadevergoeding van de rechtbank. P.V. is sinds 13 juni dit jaar officieel geen verdachte meer en het onderzoek is inmiddels gesloten.
Voor het Openbaar Ministerie was P.V. sinds de moord op het echtpaar in september 2009 de hoofdverdachte. Honderd dagen heeft hij daarom in hechtenis gezeten, waarvan bijna de helft in beperking. Ook in de drie jaren na zijn vrijlating bleef het OM de man als verdachte beschouwen. In een emotionele persoonlijke verklaring gaf hij aan dat zijn leven hierdoor is geruïneerd.
Sinds 2009 is de dubbele moord op het echtpaar Vis regelmatig een onderwerp geweest in kranten, radio- en tv-programma's. Avro's Opsporing Verzocht, RTV Oost Onder de Loep en ook Peter R. de Vries hebben er regelmatig en uitgebreid aandacht aan besteed. De advocaat van de man verwijt het Openbaar Ministerie van tunnelvisie gedurende het hele onderzoek omdat in de media steeds opnieuw P.V. als hoofdverdachte werd genoemd.
De advocaat claimt een bedrag dat 10x zo hoog ligt als de gangbare bedragen die in dergelijke gevallen wordt toegekend. Niet alleen de hechtenis telt mee maar ook de manier waarop P.V. gestigmatiseerd is in de media. Voorts vraagt de advocaat een hoog bedrag voor gederfde inkomsten, mede omdat de ex-verdachte door zijn bezoedelde naam waarschijnlijk nooit meer een baan zal kunnen krijgen.
De rechtbank doet uitspraak op woensdag 20 november aanstaande.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.