nieuws

Geen problemen Oranjefans door failliet OAD

OAD in Holten
OAD in Holten
De supporters van het Nederlands elftal hebben rond de uitwedstrijd tegen Turkije nauwelijks problemen gehad door het faillissement van reisbureau OAD.
Ongeveer vijftig oranjefans hadden hun reis naar Istanbul geboekt via de reispartner van de KNVB, die vorige maand failliet ging. Deze mensen zitten dinsdagavond echter 'gewoon' in het voetbalstadion in de Turkse stad. "Omdat het een meerdaagse reis is, valt het onder de garantieregeling en dus krijgen de mensen netjes hun geld terug", zegt bestuurslid Theo Pouw van de Supportersclub Oranje. "Op een andere manier zijn de supporters nu alsnog naar Istanbul gekomen."
Volgens Pouw maakten de laatste jaren steeds minder mensen gebruik van de arrangementen die OAD aanbood voor de wedstrijden van het Nederlands elftal. "Zo'n 90 procent van de fans boekt de reis tegenwoordig zelf, een beperkt aantal koos nog voor de aanbieding van OAD."
Aan de reis en het verblijf van het Nederlands elftal in Istanbul is na het omvallen van het Overijsselse reisbureau niets veranderd. "Alles was al in gang gezet voor het faillissement, daar is niets in veranderd'', zo liet een woordvoerster weten. Jarenlang regelde de touroperator uit Holten het vervoer en de hotels voor de KNVB. De bond is nu op zoek naar een andere optie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.