nieuws

Boosheid inwoners Overdinkel vooral gericht op Domijn

De inwoners van Overdinkel zijn niet boos op de mensen uit Amsterdam die een woning hebben toegewezen gekregen in het kerkdorp van Overdinkel. Dat is de belangrijkste conclusie van burgemeester Sijbom van Losser na een pittige informatie-avond, vanavond.
De boosheid richt zich volgens Sijbom vooral op het toewijzingsbeleid van woningstichting Domijn dat volgens bezoekers van de informatie-avond het Amsterdamse gezin voorrang heeft gegeven boven mensen uit Overdinkel. Die moeten vaak jaren wachten op een woning. Volgens directeur Ineke Buursink van Domijn is daar geen sprake van en heeft het Amsterdamse gezin het huis via loting eerlijk toegewezen gekregen.

Afvalputje van Nederland

Burgemeester Sijbom had het vanavond soms lastig tijdens de vaak pittige discussie met de inwoners van Overdinkel. Een vrouw gaf na afloop aan dat ze haar best had moeten doen om de burgemeester niet in de haren te vliegen. "Omdat hun verhaal niet klopt". Een andere vrouw noemde Overdinkel het "afvalputje van Nederland".
Volgens burgemeester Sijbom gaat het de inwoners van Overdinkel niet om de Amsterdammers die ongeveer een maand geleden naar het kerkdorp van Losser verhuisden, aso-gezin dat overlast veroorzaakt zou hebben in Amsterdam. "De mensen uit Amsterdam wonen hier al anderhalve maand en doen geen vlieg kwaad. Er doen intussen wel allerlei verhalen de ronde die niet kloppen", benadrukt de burgemeester.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.