nieuws

Onrust over plannen voor vliegveld in Hasselt

Inwoners in het buitengebied van Hasselt zijn niet blij met de plannen voor een vliegveldje in hun buurt.
Het is de bedoeling dat ultralight vliegtuigen en paramotoren vaker gebruik kunnen maken van een weiland aan de Steenwetering. Nu wordt het weiland al twee keer per jaar als vliegveld gebruikt. Een Zwollenaar is van plan om een vergunning aan te vragen voor drieduizend vluchten per jaar zodat het weiland vaker gebruikt kan worden.

Boeren bang voor geluidsoverlast

Omwonenden zijn bang voor geluidsoverlast en zitten er niet op te wachten dat er vlak boven hun huis gevlogen wordt. "Twee keer per jaar is nog wel te overzien maar ik zit er natuurlijk niet op te wachten dat er de hele tijd gevlogen wordt." aldus één van de omwonenden. Het gaat vooral om boeren die bang zijn dat hun vee onrustig wordt van de vluchten.
De plannen voor het vliegveldje worden woensdagavond tijdens een speciale bijeenkomst toegelicht. Het zou niet de bedoeling zijn om het weiland permanent als vliegveld te gebruiken. Volgens grondeigenaar Henk Pelleboer gaat het alleen maar om af en toe een evenement maar blijft de grond vooral in gebruik als agrarische grond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.