nieuws

Laatste voorbereidingen opening Isala Zwolle

De spanning stijgt bij het nieuwe ziekenhuis Isala in Zwolle. De medewerkers zijn woensdag druk bezig geweest met de laatste voorbereidingen voor de officiële opening, donderdagochtend. Die is rond tien uur, door Koningin Máxima. Woensdagavond werd een generale repetitie gehouden, met een stand-in voor de koningin.
De meeste patiënten van de voormalige Isala-locaties Sophia en Weezenlanden zijn begin augustus al overgeplaatst naar het nieuwe ziekenhuis. Daarna is tijd genomen om alle computersystemen goed op elkaar af te stemmen, en de poliklinieken in te richten voor de specialisten.
Ook werd hard gewerkt om het aantal parkeerplaatsen uit te breiden. Dat is overigens nog niet optimaal, omdat er een nieuwe parkeergarage gebouwd moet worden op de plek van het oude ziekenhuis. Die garage moet in de loop van volgend jaar klaar zijn.
De officiële opening van het nieuwe Isala, dat het grootste top-ziekenhuis van Nederland is, wordt donderdagochtend live uitgezonden door Radio en TV Oost. Die uitzendingen beginnen om tien uur uur en duren tot twaalf uur.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.