nieuws

Acties voor gezin Enschede na vrijkomen veroordeelde moeder

Handtekeningenactie in Enschede
Handtekeningenactie in Enschede
Rond de voetbalwedstrijden van FC Twente en Heracles Almelo wordt dit weekend aandacht gevraagd voor de situatie van een gezin uit Enschede. De moeder van het gezin is na haar veroordeling voor poging tot moord op haar kinderen weer vrij.
Familie en vrienden willen onder meer door handtekeningenacties voorkomen dat de moeder weer terugkomt naar Enschede.

Voorkomen dat de moeder naar Enschede komt

De moeder werd in 2010 veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf en tbs met voorwaarden. Zij komt nu in het kader van resocialisatie weer vrij.
De vader van het gezin is, met familie en vrienden, een actie gestart om te voorkomen dat de moeder weer naar Enschede komt. De vader is bang dat zij hun dochter opnieuw iets probeert aan te doen. De zoon pleegde in 2011 zelfmoord.

Handtekeningen ophalen rond de stadions

Zaterdagavond wordt rond de wedstrijd FC Twente-Ajax stilgestaan bij het overlijden van de zoon, die lid was van supportersvereniging Vak-P. Er is nog overleg met FC Twente om rond het stadion handtekeningen op te mogen halen van mensen die de familie steunen in hun strijd om de moeder uit de stad te houden.
Zondagmiddag wordt rond de wedstrijd Heracles Almelo-NEC ook stilgestaan bij de zaak door middel van spandoeken en het halfstok hangen van de vlag. Ook hier worden handtekeningen opgehaald rond het stadion.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.