nieuws

Verdachte balkonmoord blijft in voorlopige hechtenis

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
De 37-jarige Enschedeër, die ervan wordt verdacht dat hij begin dit jaar zijn vriend Stefano Eikenaar om het leven bracht, blijft in voorarrest tot de volgende zitting en hoeft niet voor onderzoek naar het PieterBaan Centrum. Dat heeft de rechtbank in Almelo vanmiddag besloten.
De Enschedeër ontkent nog steeds dat hij zijn 17-jarige vriend van een balkon duwde of gooide tijdens een ruzie. De strafzaak tegen de man zou woensdag inhoudelijk behandeld worden, maar een rapport van de universiteit Maastricht kwam verlaat binnen. Daardoor had de advocaat te weinig tijd om het rapport te bespreken met zijn cliënt.

Door geweld van balkon

Wetenschappers van de universiteit deden in opdracht van de rechtbank onderzoek hoe het slachtoffer gevallen kan zijn. Zij geven geen 100 procent uitsluitsel, maar volgens officier van justitie Oosterhof bevestigen de deskundigen het scenario dat Stefano door geweld van het balkon viel. De officier van justitie verschilt daarin duidelijk van mening met advocaat Kalk. Die stelt dat het rapport zijn cliënt juist vrijpleit.
De rechtbank gaat op 4 december verder met de strafzaak. Waarschijnlijk komt het dan nog niet tot een inhoudelijke behandeling. In zijn laatste woord vertelde de verdachte dat hij zijn vriend nog dagelijks mist. "Ik heb al 9 maanden dagelijks pijn omdat Stefano er niet meer is", zei hij voordat de rechtbank de zitting sloot.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.