nieuws

Supporters FC Twente maken zich niet druk over bierconflict

Grolsch Veste
Grolsch Veste
Supportersclub De Vriendenkring maakt zich niet druk over het bierconflict tussen Grolsch en FC Twente. Dat zegt voorzitter Ufuk Ermis.
"Liever een Coronaatje op het veld, dan een Grolschje in het glas," aldus Ermis. Hij verwijst daarmee naar de veelbelovende Mexicaan Jesús Corona, die enkele maanden terug aan de selectie van FC Twente werd toegevoegd. Dat FC Twente graag een marktconforme prijs voor het bier betaalt, begrijpen de supporters, want uiteindelijk moeten er toch spelers op het veld komen te staan. Voor de supporters zelf is het vooral belangrijk dat de prijs voor een glas bier in het supportershome hetzelfde blijft. De fans betalen nu anderhalve euro.

Alles goed, maar geen '020-bier'

Het maakt voor de supporters niet uit als FC Twente in zee gaat met een andere bierbrouwer zoals Veltins of een andere Duitse bierbrouwer, zolang het maar niet Heineken is. "Geen 020-bier", zoals Heineken ook wel genoemd wordt. Volgens de supporters is het logisch dat de club naar de rechter stapt als er geen overeenstemming over de prijs wordt bereikt. Regionale sentimenten spelen volgens de fans geen rol meer sinds Grolsch deel uitmaakt van het Zuid Afrikaanse SABMiller.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.