nieuws

D66 Losser: commotie Overdinkel had voorkomen kunnen worden

Drukte bij bijeenkomst in Overdinkel
Drukte bij bijeenkomst in Overdinkel
De commotie rond de vestiging van een gezin uit Amsterdam in Overdinkel had voorkomen kunnen worden als de gemeenteraad van Losser eerder had ingegrepen. Dat zegt D66 in Losser.
Volgens de partij kan de gemeente met een zogenaamde huisvestigingsvergunning eisen stellen aan het vestigen van personen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voorrang te verlenen aan mensen met een sociale of economische binding met de woonplaats. De partij wil een voorrangsregeling voor inwoners van de gemeente Losser opnemen in het verkiezingsprogramma.
De partij is op dit moment niet vertegenwoordigd in de raad. Lijsttrekker Van Essen van D66 kan het onderwerp dus op dit moment niet op de agenda van de gemeenteraad zetten. Wel is hij van plan om in de aanloop naar de verkiezingen met andere partijen over het onderwerp te debatteren.
In Overdinkel is ophef ontstaan over de huisvesting van een gezin uit Amsterdam en het huisvestingsbeleid van woningcorporatie Domijn. In het dorp was een spandoek opgehangen om te protesteren tegen de komst van het gezin. Inwoners zijn boos dat het gezin wel een huis krijgt in Overdinkel, terwijl mensen die er zijn geboren moeilijk een huis in het dorp kunnen krijgen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.