nieuws

Acht jonge mannen uit Zwolle vast voor ernstig zedendelict

Justitie
Justitie
Een groep van acht jonge mannen tussen de 16 en 20 jaar uit Zwolle wordt verdacht van een ernstig zedendelict. Zes van hen zitten al enkele weken vast, de andere twee zijn deze week opgepakt.
Het zou gaan om de groepsverkrachting van een minderjarig meisje, begin september in Zwolle. Het Openbaar Ministerie bevestigt alleen dat het om een zedenmisdrijf gaat met één slachtoffer. Het slachtoffer en twee van de verdachten zijn minderjarig, daarom wil het Openbaar Ministerie verder geen informatie kwijt over de zaak.

Ernstig delict

Waar de jonge mannen van worden verdacht kan en wil het Openbaar Ministerie niet zeggen. Dit soort zaken met minderjarigen ligt zo gevoelig dat het Openbaar Ministerie heel zorgvuldig te werk moet gaan. Als er dan voortijdig informatie naar buiten komt, kan dit het onderzoek verstoren. Wel is duidelijk dat het hier gaat om een ernstig zedendelict. De verdachten die vorige maand zijn aangehouden zitten sindsdien in beperking, dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. De verdachten die deze week zijn opgepakt worden morgen voorgeleid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.