nieuws

Windesheim voert loting in bij Verpleegkunde door tekort stageplaatsen

Opleiding Verpleegkunde Windesheim is populair
Opleiding Verpleegkunde Windesheim is populair
Voor de opleiding Verpleegkunde op Hogeschool Windesheim geldt volgend collegejaar een numerus fixus. Dat betekent dat er een beperkt aantal plaatsen is en dat studenten moeten loten om de opleiding te kunnen volgen.
In Zwolle kunnen volgend jaar 220 studenten terecht, bij Windesheim in Flevoland 100. Het is voor het eerst dat Windesheim voor deze studie een loting invoert.

Selectiedag voor schooljaar 2014-2015

De opleiding Verpleegkunde is populair. Landelijk waren er dit jaar 1.700 extra aanmeldingen en ook Windesheim zag een stijging van het aantal nieuwe studenten. De druk op goede stageplaatsen wordt volgens de hogeschool daardoor te groot.
Studenten die in het collegejaar 2014-2015 willen beginnen met de opleiding Verpleegkunde van Windesheim worden opgeroepen voor een selectiedag. Daar worden de studenten getoetst op hun verpleegkundige beroepshouding, studievaardigheden, rekenvaardigheden, taalvaardigheden en motivatie. Op basis van deze resultaten wordt bepaald hoe hoog een student op de lijst komt te staan voor de loting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.