nieuws

Moderna Gramsbergen is week na brand weer op volle sterkte

Textielwasserij Moderna uit Gramsbergen is na de grote brand van vorige week weer volledig op sterkte. Door werk uit te besteden en overal in het land tijdelijke locaties te huren worden alle klanten weer bediend.
Het familiebedrijf Moderna uit Gramsbergen brandde vorige week tot de grond toe af. Het bedrijf is met 450 personeelsleden één van de grootste werkgevers in het dorp. De verslagenheid na de brand was groot. Toch is nu een week later de wasserij alweer volop in bedrijf. Niet in de wasserij in Gramsbergen, maar verspreid over meerdere locaties in het land. Zo wordt er gebruik gemaakt van wasserijen in ondermeer IJsselstein, Deventer en Oldenzaal.

Veel handwerk nodig

Een deel van de personeelsleden zit nog noodgedwongen thuis. Maar voor de meeste mensen is wel wat te doen. De automatisering is nog niet helemaal op orde, zodat er veel extra handwerk nodig is. Ook logistiek is er veel extra werk omdat de was op verschillende plekken in het land gedaan wordt.
Moderna wil zo snel mogelijk een nieuw pand neerzetten. Of dat gebeurt op de huidige locatie in Gramsbergen of ergens anders is nog niet bekend. Het bedrijf wil wel graag in de gemeente Hardenberg blijven, omdat daar ook het overgrote deel van het personeel vandaan komt.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.