nieuws

Sponsorbedrag PEC Zwolle door Vitens blijft geheim

Sponsorbedrag PEC Zwolle door Vitens blijft geheim
Sponsorbedrag PEC Zwolle door Vitens blijft geheim
Welk bedrag waterbedrijf Vitens betaalt voor de sponsoring van voetbalclub PEC Zwolle blijft geheim, tot frustratie van GroenLinks in Overijssel. De partij had om openheid van zaken gevraagd, via Gedeputeerde Staten.
Maar ook op een nadrukkelijk verzoek van het provinciebestuur wil Vitens niet bekend maken hoeveel geld de Zwolse voetbalclub krijgt. In een verklaring aan Gedeputeerde Staten zegt Vitens het volgende: "De kosten voor Vitens bedragen daarmee slechts een deel van het normale sponsorbedrag en mede daarom is er sprake van een uiterst kosteneffectieve campagne. De kosten worden opgevangen uit het reguliere communicatiebudget. Er komt voor deze samenwerking geen extra geld bij. PEC Zwolle United heeft aan Vitens gevraagd geen publieke mededelingen te doen over de hoogte van het bedrag van de overeenkomst."

Houding Vitens 'onverklaarbaar'

GroenLinks is teleurgesteld over het antwoord van Vitens. Statenlid Robert Jansen: "Voor een overheidsbedrijf, Vitens is 100% 'eigendom' van gemeenten en provincies, een onverklaarbare houding. Uitgaven gedaan met geld van iedereen, moeten worden verantwoord. Ik blijf aandringen op transparantie."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.