nieuws

Zoon van vermoord echtpaar Vis uit Vollenhove wil schadevergoeding

Moord op het echtpaar Vis nog altijd niet opgelost
Moord op het echtpaar Vis nog altijd niet opgelost
Pieter Vis, de zoon van het vermoorde echtpaar Vis uit Vollenhove, wil een schadevergoeding van justitie. Dat meldt De Stentor. Hij zat twee keer als verdachte vast en werd drie jaar lang door het openbaar ministerie als verdachte aangemerkt voor de dubbele moord.
De advocaat van Vis beaamt tegenover de Stentor dat een verzoekschrift voor een schadevergoeding bestaat. Maar de advocaat zou niet in willen gaan op de inhoud of hoogte van het bedrag dat in het verzoekschrift staat.

Geen belastend bewijs

In juni verklaarde justitie dat de zoon van het vermoorde echtpaar Vis niet langer als verdachte werd aangemerkt. Hij was op dat moment al tijden bezig om van die status af te komen. Vijf keer diende hij een verzoek in bij de rechtbank, maar de eerste vier werden afgewezen omdat het Openbaar Ministerie toen nog onderzoeken had lopen. In juni oordeelde de rechtbank dat het OM alles had onderzocht wat mogelijk is en dat er geen belastende informatie tegen de zoon boven water was gekomen. Hij werd daarom officieel niet meer als verdachte aangemerkt.
De moord op het echtpaar Vis is nog altijd niet opgelost. Jurrie en Marrie Vis werden op 10 september 2009 levenloos gevonden in hun huis in Vollenhove. De 60-jarige vrouw en haar 63-jarige echtgenoot waren door steek- en schotwonden om het leven gekomen. In de loop der tijd werden meerdere verdachten aangehouden, maar zonder resultaat.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.