nieuws

Provincie laat Twente links liggen met Essent-geld

Het Essent-geld dat op dit moment door de provincie wordt uitgegeven, wordt vooral in de regio Zwolle gestoken. Dat blijkt uit berekeningen van de Partij van de Arbeid.
PvdA-statenlid Dick Buursink heeft de uitgaven op een rij gezet en concludeert dat driekwart van het geld naar de regio Zwolle gaat en maar een kwart in Twente belandt.

400 van de 650 miljoen naar regio Zwolle

Op dit moment is 650 miljoen euro Essent-geld besteed en 400 tot 450 miljoen gaat naar de regio Zwolle. Volgens Buursink wordt het geld vooral gestoken in asfalt. Vooral de N377 en N340 tussen Hardenberg en Zwolle worden goed bedeeld met 260 miljoen euro.
De Partij van de Arbeid vindt het bespottelijk dat zoveel geld in wegen in de regio Zwolle wordt gestoken en dat soortgelijke wegen in Twente het met tien keer minder moeten doen.

Coalitie reageert cynisch

Dick Buursink vermoedt dat 'de wet van dichtbij' een rol speelt. De meeste ambtenaren wonen en werken in Zwolle en pakken daarom ook het eerst problemen in die regio aan.
Coalitiepartij ChristenUnie feliciteert de PvdA met de vondst, maar blijft bij het standpunt dat het geld terecht komt op die plekken waar de nood het hoogst is.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.