nieuws

Aanpak om veiligheid in Holtenbroek 3 in Zwolle te verbeteren

Holtenbroek (4:3, adoptiewijk in Zwolle)
Holtenbroek (4:3, adoptiewijk in Zwolle)
De Zwolse wijk Holtenbroek 3 moet weer positief op de kaart gebracht worden. Om dat te bereiken zetten gemeente, Travers Welzijn, corporatie SWZ en de politie zich samen met buurtbewoners in.
Veel bewoners voelen zich al langere tijd niet prettig in de buurt en wijkwerkers hebben moeite de ontwikkelingen in de buurt ten positieve te keren. Uit een buurtonderzoek in de hele stad is gebleken dat Holtenbroek 3 een van de slechtst scorende wijken van Zwolle is. Reden voor alle betrokken partijen om met een gezamenlijke aanpak te proberen het tij te keren.
Zo is afgesproken dat aan de Buxtehedestraat een inloophuis voor buurtbewoners wordt ingericht. Van daaruit kunnen buurtbewoners allerlei activiteiten voor en door de buurt organiseren. Het wordt ook de uitvalsbasis voor een team wijkwerkers, dat gevormd wordt door vertegenwoordigers van de meewerkende organisaties.

Politie kan preventief fouilleren

Op aanwijzing van de burgemeester kan de politie overgaan tot het preventief fouilleren in een deel van Holtenbroek. Uit onderzoek is gebleken dat Holtenbroek 3 relatief veel wapenbezit en geweldplegers kent. Met traditionele methodes lukt het de politie onvoldoende om dit probleem te tackelen.
Verder zal de politie actiever toezien op inbraakgevaar en verdachte situaties. Bewoners van de wijk krijgen een informatiepakket met informatie over het voorkomen van inbraken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.