nieuws

Inspectie tikt Aldi op de vingers over werkomstandigheden

Aldi logo
Aldi logo
De inspectie SZW, voorheen de arbeidsinspectie, heeft veel kritiek op het personeelsbeleid van supermarktbedrijf Aldi. Dat meldt de NOS.
Het is de eerste keer dat Aldi in Nederland formeel op de vingers wordt getikt, over de vestiging van Aldi in Ommen waren eerder al veel klachten.

CNV: "Problemen Aldi breed aanwezig"

In een brief heeft de inspectie laten weten dat de werkdruk bij de Aldi te hoog is. Daarbij is er sprake van 'ongewenste omgangsvormen' en doet Aldi te weinig om gezondheidsschade door een te hoge fysieke belasting te beperken. Of de kritiek van de inspectie ook over de vestiging in Ommen gaat, is niet bekend.
Volgens vakbond CNV Dienstenbond hebben veel Aldi-werknemers gezondheidsklachten. "Mensen hebben klachten aan de rug, vooral in distributiecentra, en de nek en de armen, wat vooral aan kassa's ontstaat", aldus CNV-bestuurder Ben Hoogendam. Daarbij worden de medewerkers geïntimideerd. "Er wordt een hele grote druk opgelegd."

Onderzoek van juni tot en met augustus

Het inspectierapport laat volgens Hoogendam zien dat Aldi zich nu niet langer kan verschuilen achter incidenten of lokale managers. "Het inspectieonderzoek toont keihard aan dat de problemen bij Aldi breed aanwezig zijn. Aldi moet nu met een stevig plan komen dat de problemen oplost."
De inspectie deed van juni tot en met augustus onderzoek bij Aldi. In een reactie laat een woordvoerder weten Aldi te hebben geïnformeerd over het rapport. De inspectie wil pas reageren nadat het de conclusies heeft besproken met het supermarktbedrijf. Dat gaat 'zeer binnenkort' gebeuren, aldus de zegsman. Aldi was nog niet bereikbaar voor commentaar. Als Aldi geen verbeteringen doorvoert, riskeert het bedrijf een boete.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.