nieuws

Mogelijk vestiging crematorium in Borne

Plek waar de crematorium zou moeten komen
Plek waar de crematorium zou moeten komen
De gemeente Borne start een onderzoek naar de mogelijke komst van een crematorium naar het dorp. Samen met Crematoria Twente gaat de gemeente bekijken of er op de hoek van de Hosbekkeweg-Bornebroeksestraat en de Bloksteegweg een crematorium kan komen.
Een concrete uitwerking van de plannen is er nog niet, eerst worden buurtbewoners en andere betrokkenen nog betrokken. De verwachting is dat het onderzoek een aantal maanden gaat duren. Crematoria Twente wil met de nieuwe locatie een betere spreiding over Twente bewerkstelligen. "Met een nieuwe vestiging kan beter ingespeeld worden op de groeiende voorkeur voor cremeren en wordt de bereikbaarheid en dienstverlening in Midden-Twente verbeterd", stelt directeur Peter Molema van Crematoria Twente.

Gemeente: Locatie geschikt voor crematorium

De locatie in Borne is volgens de gemeente heel geschikt: "De grens van stedelijke bebouwing en het landelijk gebied leent zich goed voor maatschappelijke dienstverlening. Een crematorium zou daar kunnen passen", aldus wethouder Michel Kotteman van Borne. In Borne zijn ook plannen voor de vestiging van een mortuarium. Die stuiten op veel verzet bij omwonenden. De plannen voor het mortuarium aan de Stationsstraat staan los van de plannen voor een crematorium, zegt woordvoerder Brinkman van Borne.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.