nieuws

RTN neemt deel failliete Globe Reisburo's over na faillissement Oad

Globe
Globe
De 73 Globe Reisburo's die D-reizen niet overnam, worden overgenomen door Raiffeisen Touristic Netherlands (RTN).
Door het faillissement van Oad vorige maand werden ook de 150 Globe Reisburo's in Nederland getroffen. 77 van de reisbureaus waren al eerder overgenomen door D-reizen. Directeur Don Kaspers van RTN hoopt dat uiteindelijk 15 van de 73 reisbureaus weer open kunnen. De resterende reisbureaus worden gesloten. De voortgezette reisbureaus gaan verder onder de naam VakantieXperts.

Gevolgen werkgelegenheid onduidelijk

RTN is de Nederlandse tak van de Duitse Raiffeisen Touristic Group, waaronder ook de reisbureaus van Thomas Cook en VakantieXperts vallen. RTN bestaat in totaal uit ruim 250 reisbureaus. RTN bekijkt de komende weken welke van de 73 overgebleven reisbureaus levensvatbaar zijn en passen in de bestaande keten.
Hoeveel mensen aan het werk kunnen blijven is nog niet duidelijk, ook omdat het om veel parttimers gaat. Volgens curator Jacques Daniëls was te verwachten dat een aantal reisbureaus hun deuren moet sluiten. "Laten we niet vergeten dat de Oad Groep al vóórdat zij failliet ging had besloten om een groot aantal reisbureaus te sluiten omdat zij niet rendabel waren."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.