nieuws

Tienduizend handtekeningen voor Harald en Lisa uit Enschede

De actie om Enschedeër Harald Bakker en zijn 14-jarige dochter Lisa te beschermen tegen hun moeder, wordt inmiddels door tienduizend mensen ondersteund. Dit zegt initiatiefneemster Daisy Nijmeijer.
De moeder zit een tbs-straf uit nadat ze enkele jaren geleden probeerde haar kinderen en zichzelf om het leven te brengen. Haar familie is bang dat zij na vrijlating, volgend jaar augustus, terugkeert naar haar woonplaats Enschede. Nu al mag de vrouw af en toe met verlof.
De familie wil dat de wet zodanig wordt aangepast dat de bewegingsvrijheid van vrijgelaten tbs'ers wordt beperkt. Om dit op de politieke agenda te krijgen zijn 40.000 handtekeningen nodig. Via internet hebben inmiddels 1500 mensen hun handtekening gezet onder een petitie; ongeveer 9.000 mensen hebben dit schriftelijk gedaan.
Dit weekend wordt door supporters van FC Twente en Heracles Almelo ook aandacht gevraagd voor de actie. Tijdens de thuiswedstrijden tegen respectievelijk Ajax en NEC wordt via spandoeken bekendheid gegeven aan de actie. Eerder is de problematiek bij burgemeester Den Oudsten van Enschede onder de aandacht gebracht.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.