nieuws

Koe gooit vrouw in de lucht in Almelo

Vrouw in Almelo door koe in de lucht gegooid
Vrouw in Almelo door koe in de lucht gegooid
In Almelo is een vrouw gewond geraakt, doordat ze door een koe op de horens werd genomen en in de lucht werd gegooid. Het gebeurde bij het Lateraalkanaal aan de rand van Almelo, vlakbij het Vredeveld.
De vrouw liep in een hondenuitlaatgebied op grond van de gemeente, waar ook koeien mogen grazen. Volgens de politie was de koe waarschijnlijk een kalf aan het verdedigen dat net was geboren. Een buurvrouw sprak haar kort na het ongeluk: "Ze werd door de koe op de hoorns genomen en vloog zo door de lucht. Ongelooflijk."
Erger kon worden voorkomen: "De koe ging achter haar aan, maar ze kon nog net op tijd over een hek klimmen." Als het aan de buurvrouw ligt, onderneemt de gemeente snel actie: "Dit kan zo toch niet."

Vrouw lichtgewond naar ziekenhuis

Een andere buurvrouw durft nu haar honden niet meer uit te laten op het stukje grond bij het kanaal: "Je weet het maar nooit, ze zijn niet te vertrouwen, die koeien." Het slachtoffer is met lichte verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. De boer heeft toegezegd de koe samen met haar kalf naar een andere plek te verhuizen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.