nieuws

Turkse gemeenschap Zwolle geschokt door groepsverkrachting

Veel leden van de Turkse gemeenschap in Zwolle reageren geschokt op de verkrachting van een 15-jarig meisje door een groep van 8 jongens, onder wie 6 Turken.
De groepsverkrachting zou al een maand geleden plaats hebben gevonden maar kwam pas deze week in het nieuws. In de Ulu moskee in de Zwolse wijk Holtenbroek overheerst verbijstering. Vlak voor het vrijdagmiddaggebed is de verkrachting het gesprek van de dag. "Het is schandalig", aldus een Turk die liever niet bij naam genoemd wil worden. Een ander zegt: "Ik schaam me hiervoor."

Moskeebestuur: "Dit kan niet door de beugel"

De jongens die verdacht worden van de groepsverkrachting zijn bekend in de Ulu moskee. Voorzitter Lokman Tercanlioglu kan het nog steeds amper bevatten. "Ze komen allemaal uit keurige families die als voorbeeld voor veel anderen gelden. We vinden dit verschrikkelijk."
Na de eerste berichten over de verkrachting is er tijdens een wekelijkse jongerenbijeenkomst over gepraat. "We hebben duidelijk willen maken dat dit echt niet kan", aldus Tercanlioglu. De Imam van de Ulu moskee is met jongeren in gesprek gegaan over de zaak. De boodschap was volgens Tercanlioglu simpel "Dit kan niet door de beugel."
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.