nieuws

24 Supporters van Heracles Almelo opgepakt

24 Heracles-supporters opgepakt
24 Heracles-supporters opgepakt
De politie heeft deze week 24 supporters van Heracles opgepakt voor ongeregeldheden bij de wedstrijd van Heracles tegen Cambuur 14 september in Leeuwarden. De 24 worden verdacht van 'openlijke geweldpleging tegen personen en goederen'. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.
Bij de voetbalwedstrijd ontstonden ongeregeldheden nadat een groep Heraclessupporters vlak na de start van de wedstrijd het supportersvak uit wilden. De stewards probeerden dat te voorkomen, waarna de supporters agressief werden en het hek vernielden. Zowel Cambuur als Heracles Almelo heeft aangifte gedaan.
Aan de hand van videobeelden en verklaringen heeft de politie de afgelopen dagen 24 verdachten aangehouden. Het ging om supporters van 17 tot 45 jaar. 22 van hen moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Het onderzoek naar de andere twee supporters loopt nog.
Vijf supporters kregen van het Openbaar Ministerie een stadionverbod voor drie maanden. Zij moeten zich in de rust van elke thuiswedstrijd melden bij de politie in hun woonplaats. Enkele dagen na de bewuste wedstrijd legde Heracles Almelo aan zeker twintig supporters een stadionverbod op. Dat veroorzaakte veel boosheid onder de aanhang. Die liet dat enkele weken later weten met spandoeken buiten het stadion.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.