nieuws

Verdachten groepsverkrachting Zwolle blijven achter de tralies

Rechtbank Zwolle
Rechtbank Zwolle
De zeven jongens die verdacht worden van de verkrachting van een 15-jarig meisje in Zwolle blijven in ieder geval de komende weken vast zitten.
Eén van de acht verdachten is wel weer op vrije voeten. Dat meldt de rechtbank Overijssel. De jongens, die allemaal tussen de zestien en twintig jaar oud zijn, zouden een maand geleden een 15-jarig meisje hebben verkracht. De zeven jongens die nog vastzitten worden als hoofdverdachten gezien. De jongen die al is vrijgelaten wordt nog wel als verdachte gezien maar mag de rechtszaak in vrijheid afwachten.

Groepsverkrachting in huis oma

De jongens zouden het 15-jarige meisje in een huis aan de Zwolse Kastanjestraat hebben verkracht. Buurtbewoners vertellen dat de verkrachting plaats heeft gevonden in het huis van de oma van één van de verdachten. De bejaarde vrouw zou grote delen van het jaar in Turkije wonen. Haar kleinzoon zou het huis regelmatig gebruiken.
Het Openbaar Ministerie is nog volop bezig met het onderzoek naar de groepsverkrachting. Justitie benadrukt nadrukkelijk dat de jongens alleen nog als verdachten worden gezien. Wat er precies in het huis is gebeurt is nog onduidelijk. De verwachting is dat het politieonderzoek nog weken kan duren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.