nieuws

PEC Zwolle nog zonder Drost en Boer

PEC Zwolle moet het zondag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag nog stellen zonder middenvelder Jesper Drost en doelman Diederik Boer.
Het tweetal, dat kampt met liesblessures, heeft deze week nog niet met de groep meegetraind. Boer kijkt volgende week of hij weer volledig kan meetrainen zonder pijn. Wanneer Drost zijn rentree gaat maken, is nog onduidelijk. Zondag ontbreken ook Giovanni Gravenbeek en Ronnie Reniers nog vanwege blessures.
PEC Zwolle won de eerste vier wedstrijden van het seizoen, maar boekte in de vijf volgende duels geen enkele zege meer en is daardoor gezakt naar de achtste plaats in de eredivisie. In de laatste drie wedstrijden kwam PEC niet eens tot scoren. Toch gaat trainer Ron Jans geen grote dingen wijzigen: “We willen gewoon gaan doen wat we altijd doen. Maar we moeten de kansen er wel in schieten. Dat is wat er de laatste tijd het meest aan heeft gemankeerd. Daarom zijn we vandaag ook veel bezig geweest met afwerkvormen. Het zou lekker zijn om de geweldige start weer een vervolg te geven. Als je zou winnen van ADO Den Haag sta je gewoon in de (sub-)top en daar voelen we ons heel prettig.”
Tegenstander ADO Den Haag is de nummer zestien. Jans: “Ze zijn voorin zoekende geweest met wat nieuwe spelers, maar ik heb het gevoel dat ze nu iets hebben gevonden: Michiel Kramer is toch een mooi aanspeelpunt voor ze, een mooie kapstok. In ieder geval in die wedstrijd op een heel moeilijk bespeelbaar veld (tegenVitesse). Het elftal is dus groeiende, maar daar willen wij een rem op zetten.”
In het IJsseldelta Stadion wordt zondag voor de uitgebreide hoofdtribune in gebruik genomen. De extra rijen stoelen vergroten de capaciteit van het stadion met zo'n 600 plaatsen, waardoor er vanaf zaterdag 12.500 toeschouwers in het stadion kunnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.