nieuws

Eerste zege PEC Zwolle Vrouwen in BeNe League

In de BeNe League hebben de vrouwen van PEC Zwolle vrijdagavond de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In Den Haag won de ploeg van trainer Sebastiaan Borgardijn met 3-1 van ADO.
Hoewel PEC aardig aan het duel begon met goed combinatievoetbal en een aantal kansen was het ADO Den Haag dat na zeventien minuten spelen op voorsprong kwam. Via Lisanne Grimberg werd het 1-0. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Twee minuten later werd de gelijkmaker gescoord door Marianne van Brummelen.
In de tweede helft kreeg Jennieke van der Pol een zeer grote kans om PEC op voorsprong te zetten. Keeper Barbara Lorsheyd van ADO kon het schot van Van der Pol net overtikken. Ook de thuisploeg kreeg een grote mogelijkheid, maar Renate Jansen schoot net naast. Lang leek de wedstrijd dan ook in een gelijkspel te eindigen, maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd kwam PEC dan toch op voorsprong door een goal van Jennieke van der Pol. Van der Pol maakte in de blessuretijd door middel van een afstandsschot zelfs haar tweede treffer van de avond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.