nieuws

Overijssels beste koffie in Hengelo, de slechtste in Zwolle

De beste koffie in Overijssel wordt geschonken door Meesterlijke koffie en thee in Hengelo. De slechtste is Loetje aan de Kade in Zwolle. "Is er een toilet in de buurt? Dit verdraagt een maag niet." Dat oordeelt het testteam van het Algemeen Dagblad in de koffietest.
Het testteam beoordeelde gewone koffie, cappuccino en espresso. Meesterlijke schenkt volgens de testers een mooie koffie vol aroma, de espresso is een festival van geconcentreerde smaken. Als in de cappuccino volle melk was gebruikt was de koffiezaak in de top vijf terecht gekomen; de gesteriliseerde melk haalt het gemiddelde naar beneden. Volgens de krant toch een verrassing in de koffietest.

Over Loetje aan de Kade is het testteam een stuk minder lovend. De koffiezaak behaalde een dramatische 1,5 en prijkt op de 94ste plaats. Het testteam omschrijft de koffie als: neem een geoxideerd kunstwerk en vang het afvalwater op: Koffie van Loetje. De testers zeggen over de espresso dat afgekoeld teersap beter smaakt.
Bagels & Beans in Den Bosch schenkt de beste koffie, lunchroom Strooper in Harderwijk de slechtste: een volwaardig alternatief voor de pil van Drion. Bocht!
Overigens geeft de lijst een vertekend beeld: niet alle koffieschenkers zijn bezocht. Klanten konden een zaak opgeven.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.