nieuws

Gelijkspel bij topper tussen FC Twente en Ajax

De topper in de eredivisie tussen FC Twente en Ajax is zaterdagavond geëindigd in een gelijkspel. Twente stond lang voor, maar een doelpunt van Sigthórsson bepaalde de eindstand op 1-1.
Voor rust was Twente de betere ploeg en dat leverde ook enkele kansen op. Castaignos was dichtbij, maar stond buitenspel en aan de andere kant schoof Fischer de bal naast. Na ruim twintig minuten was het raak voor de Enschedeërs, Promes zette voor en Castaignos kon van dichtbij binnen tikken. Twente bleef daarna op zoek naar een treffer, maar Tadic vond het zijnet. Ajax kreeg daarna meer balbezit en Twente liet zich iets terugzakken. Dit leverde de Amsterdammers echter geen grote kansen op en dus was de ruststand 1-0.
In de tweede helft bleef het spel hetzelfde als aan het eind van de eerste helft. Ajax had het balbezit en Twente kwam er af en toe gevaarlijk uit. Voor de Amsterdammers kreeg De Jong een goede kans, maar hij gleed uit terwijl hij schoot. Aan de andere kant kreeg Twente enkele kansjes in de counter, maar grote kansen creëerde het niet. De Jong leek even later wel voor de gelijkmaker te zorgen, maar hij schoot een grote kans naast. Tien minuten voor het einde was het toch raak voor de bezoekers. Sigthórsson profiteerde van een fout van Bjelland en schoot de gelijkmaker binnen. Kort voor het eindsignaal kreeg invaller Hoesen nog een kans, maar het bleef bij 1-1 in Enschede.

FC Twente - Ajax 1-1

1-0 Luc Castaignos (22)
1-1 Kolbeinn Sigthórsson (81)
Arbiter: Vink
Geel: Serero, Bengtsson
FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Koppers, Ebecilio, Eghan (Mokhtar/56), Gutiérrez, Promes, Castaignos (Djordjevic/86), Tadic.
Ajax: Cillessen, Van Rhijn (Schöne/70), Veltman, Denswil, Boilesen, De Jong, Blind, Serero, Andersen (De Sa/81) Sigthórsson (Hoesen/87), Fischer.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.