nieuws

Actie voor Harald en Lisa Bakker bij Heracles Almelo

Vrienden en vriendinnen van Harald en Lisa Bakker uit Enschede hebben tijdens de wedstrijd Heracles Almelo - NEC actie gevoerd om te voorkomen dat de ex-vrouw van Bakker - een tbs-patiënt - Enschede in mag. Vader Harald Bakker maakt zich grote zorgen om zijn dochter Lisa.
De ex-vrouw van Bakker heeft eerder geprobeerd Lisa Bakker en haar zoon Mitchel om het leven te brengen. Ze kreeg daarvoor tbs met dwangverpleging, maar mag binnenkort met proefverlof en wil naar Enschede. Bakker vreest dat ze Lisa nog steeds om het leven wil brengen. Hij wil daarom een stadsverbod voor Enschede, zodat Lisa onbevreesd haar sociale leven kan voortzetten.

40.000 handtekeningen

Een groep vrienden en vriendinnen van Bakker heeft de medewerking van de Almelose supportersgroep Bianco Nero gekregen om in het Polman Stadion twee spandoeken op te hangen. Op de eerste staat ‘RIP Mitchel’ ter nagedachtenis van de zoon van Harald Bakker die twee jaar geleden zelfmoord pleegde. Op de andere staat ‘Steun Harald en Lisa’.
Via de stadionspeakers is uitleg gegeven over het stadsverbod. Het doel van de actie is 40.000 handtekeningen op te halen, zodat de Tweede Kamer over dit onderwerp moet gaat praten en een ‘wet Mitchel’ moet overwegen. "Het zou mooi zijn als er een wet komt die kinderen beschermt tegen tbs-ers die met verlof mogen", zegt Daisy Nijmeijer die namens Harald en zijn dochter het woord doet. "Het stadsverbod is ons eerste streven." Het verzoek daartoe ligt bij burgemeester Peter den Oudsten van Enschede.
De petitie is te vinden op www.petitie24.nl ‘steun Harald en Lisa’.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.