nieuws

PEC Zwolle wint ruim van ADO Den Haag

PEC Zwolle heeft na vijf wedstrijden zonder zege eindelijk weer gewonnen in de eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans won zondag met maar liefst 6-1 van ADO Den Haag. Het betekent de grootste overwinning ooit in de eredivisie.
Halverwege leidde PEC Zwolle met 3-0, terwijl de beste kansen in de openingsfase voor de bezoekers waren. Van Haaren was met een vrije trap op de lat nog het dichts bij een doelpunt. Mustafa Saymak toonde zich wel productief. De aanvaller reageerde twee keer attent op een snelle uitbraak van de thuisploeg. Vlak voor rust besliste Fred Benson het duel al voortijdig, 3-0.

Afstraffing voor ADO

Na de hervatting deed PEC aanvankelijk rustig aan tegen een slap acterend ADO. Toch kwam Zwolle al snel op 4-0 via Fred Benson. Mathias Gehrt scoorde namens ADO Den Haag tegen, maar het slotakkoord was voor de thuisploeg. Bram van Polen zorgde met een droge knal in de kruising voor de 5-1. Niet veel later bepaalde Hiwat de eindstand op 6-1. PEC Zwolle heeft door de overwinning de aansluiting met de top weer te pakken in de eredivisie en heeft slechts één punt achterstand op koploper FC Twente.

PEC Zwolle – ADO Den Haag 6-1

1-0 Saymak (22)
2-0 Saymak (38)
3-0 Benson (45)
4-0 Benson (54)
4-1 Gehrt (62)
5-1 Van Polen (81)
6-1 Hiwat (87)
Scheidsrechter: Van Boekel
Geel: Broerse, Gouriye en Kramer
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Lachman, Broerse (Van der Werff/68), Achenteh (Van Hintum/76), Mokotjo, Saymak, Klich, Hiwat, Benson en Nijland (Fernandez/68).
ADO Den Haag: Coutinho (De Zwart/14), Malone, Bakker, Beugelsdijk, Meijers, Gehrt, Van Haaren, Alberg (Marencia/65), Kramer, Van Duinen en Gouriye.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.