nieuws

Vissers uit Zwolle halen tas vol sieraden uit het water

De tas vol met spullen
De tas vol met spullen
Geen snoek, maar een boodschappentas gevuld met sieraden en andere persoonlijke spullen. Dat was vanmiddag de bijzondere vangst van vissers Pascal Platel en Michael Ponsteen uit Zwolle.Â
De twee vismaatjes waren vanmiddag aan het snoeken in de Willemsvaart bij de Spoolderbrug in Zwolle. Ondanks het mooie herfstweer en de ervaring van beide mannen, wilde de snoek niet bijten. Rond 16.00 uur vonden ze het mooi geweest en haalde Pascal voor het laatst zijn hengel uit water. Hij voelde dat er wat aan de haak zat en toen bij het binnenhalen een juwelendoosje naar boven kwam drijven, wisten de twee dat ze iets bijzonders aan de haak hadden geslagen.

Sieraden in een kussensloop

Uiteindelijk haalden ze een plastic boodschappentas naar boven met daarin een kussensloop die gevuld was met sieraden en andere persoonlijke spullen. Michael maakte een foto en nadat ze hun vangst goed hadden bekeken, belden ze de politie. "We dachten direct dat de spullen gestolen waren", vertelt Michael. "Ook omdat er ook een schroevendraaier bij zat."
Behalve sieraden, horloges en vooral lege juwelendoosjes, zaten er ook oude identiteitspapieren tussen de spullen. "Ik geloof van iemand uit Groningen", zegt Michael, die geen idee heeft hoe de tas in het water terecht is gekomen. "Misschien dat de dieven de tas dumpten nadat ze de meest waardevolle spullen eruit hadden gehaald of misschien werd het ze gewoon te heet onder de voeten en wilden ze snel van de spullen af."
De politie arriveerde een kwartier later en nam de tas mee. Pascal en Michael gingen daarna naar huis. Zonder snoek, maar met een goed verhaal voor op een verjaardag of ander feestje. "Je hoort wel eens verhalen van vissers die iets waardevols naar boven halen. Nu waren wij het zelf."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.