nieuws

Derde verdachte opgepakt bij mogelijk drugslab Glanerbrug

Mogelijk drugslab gevonden aan Dr. Stamstraat
Mogelijk drugslab gevonden aan Dr. Stamstraat
Er is een derde man opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij het mogelijke drugslab in Glanerbrug. Het gaat om een 35-jarige Enschedeër. Eerder werden al twee mannen van 59 en 31 jaar oud opgepakt.
Agenten namen gisteravond een kijkje bij het huis in de Dr. Stamstraat nadat buurtbewoners hadden geklaagd over stankoverlast. Ze zouden een gasachtige lucht hebben geroken. Toen de agenten bij het huis kwamen, sloegen de drie mannen op de vlucht. De 59-jarige bewoner en 31-jarige Enschedeër konden direct gearresteerd worden. De derde ontkwam maar meldde zich vandaag alsnog bij het huis. Ook deze 35-jarige Enschedeër is opgepakt en zit vast.

Maandag meer bekend

In de schuur bij het huis in Glanerbrug vond de politie stoffen die mogelijk gebruikt worden bij het maken van harddrugs. Het Landelijk Team Forensische Opsporing heeft vandaag de hele dag onderzoek gedaan in de schuur en in het huis. Zij inventariseren welke stoffen er staan, hoeveel het is en waar het voor bedoeld was. De politie verwacht morgen te kunnen melden welke stoffen zijn gevonden en of het nou inderdaad om een drugslab ging. Maandag zal ook de recherche aan het werk gaan in de woning om, naast de gevonden stoffen, ook andere zaken te onderzoeken in het huis.
De wijkagent van Glanerbrug is morgen de hele dag beschikbaar voor omwonenden. Volgens een woordvoerder van de politie is er geen sprake van grote onrust in de buurt, maar hebben mensen wel veel vragen over de situatie. De wijkagent zal die vragen zoveel mogelijk proberen te beantwoorden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.