nieuws

Meer deelnemers Sallandse Wandelvierdaagse verwacht door fraai herfstweer

De organisatie van de Sallandse Wandelvierdaagse hoopt deze week 3500 wandelaars te trekken. Vanochtend is de zesde editie van de vierdaagse in Raalte van start gegaan.
Vorig jaar liepen 3300 mensen mee met de vierdaagse. De organisatie verwacht deze week door het mooie herfstweer veel spontane aanmeldingen van mensen die op één van de vier dagen mee willen lopen. De Sallandse Wandelvierdaagse kent afstanden van 40, 30, 20 en 8 kilometer. De eerste lopers vertrokken maandagochtend al om half acht uit Raalte.

Afwisseling en sfeer trekt steeds meer wandelaars

De vierdaagse trekt lopers uit steeds meer landen. Volgens organisator Chris de Bont doen er dit jaar deelnemers uit Duitsland, België en Frankrijk mee. Een deelneemster uit Brabant zegt erg te spreken te zijn over de sfeer tijdens de vierdaagse. "Ik doe dit jaar voor de tweede keer mee en ik werd vorig jaar meteen opgenomen door de groep."
De route van veertig kilometer voert op de eerste dag vanuit Raalte via Heino naar Wijhe en weer terug. De organisatie heeft ervoor gekozen om zoveel mogelijk zand- en bospaden in de route te stoppen. De afwisseling wordt door veel deelnemers gewaardeerd.
Bekijk de reportage in HD op Youtube
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.